Pendicitrawarga's Blog
Blog Es Campur

TUNDA (Pantun Sunda) 1

MEULI jahe meuli pecin
meulina di Pasar Honje
ARI hate hayang kawin
hanjakal ditampik wae. (Nu matak kudu daek mandi, Jang!)

PIRING teh ukur salosin
rek dikumbah pasosore
KURING nyaan hayang kawin
hayang ngasaan awewe.(Abong mun teu lalagiheun Jang)

NGADON ulin ka Cijambe
ulinna mamawa halu
MUN geus kawin jeung awewe
teu hayang kawin jeung jalu. (Tandana Ujang normal)

LILIN teh horeng nu panjang
tumpak kahar ka Cikole
KAWIN meunangkeun parawan
ngeunah dahar tibra sare. (Can apal watek awewe mun aya pamenta)

LAIN suuk lain sate
horeng teh buah rambutan
KAWIN isuk pegat sore
pedah katohyan rimbitan. (Ulah ditarurutan euy!)

Cag heula, nya?***

Belum Ada Tanggapan to “TUNDA (Pantun Sunda) 1”

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: