Pendicitrawarga's Blog
Blog Es Campur

Tunda (Pantun Sunda) 2

KA tonggoh mamawa rantang,
ngala jahe ngala cikur.
ARI bogoh geura datang,
engke mah direbut batur. (Sabar atuh Nyi. Nu sabar mah pasti kesel).

ALEWOH sapanjang jalan,
teu cape nepi ka lohor.
KABOGOH unggal pengkolan,
ari gawe ukur molor. (Arjuna tea atuh)

PABEUBEURANG ngadon metis,
sapiring henteu karaos.
BOBOGOHAN eujeung artis,
estuning meakkeun artos. (Teu panasaran ari ngajodo mah euy)

KA Cipondoh ngala haur,
mapay eurih tumpak munding.
KABOGOH direbut batur,
hate peurih taya tanding. (Nasib, nasib…)

CEU Momoh urang Cipatat,
keur ngepel ku lamak butut.
ISUK bogoh sore pegat,
pedah apel ngadon hitut. (Bujur tak tahu di untung)

Cag heula, nya?***

2 Tanggapan to “Tunda (Pantun Sunda) 2”


Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: