Pendicitrawarga's Blog
Blog Es Campur

BF-Sun: Tunda (Pantun Sunda) 3

KA Cipaku tumpak kuda,
eureun heula lebah Dangdeur.
LAMUN ngaku urang Sunda,
kudu bageur ulah badeur. (Nu badeur mah sok digembrong laleur)

JALAN-jalan ka Sepanyol,
tumpak kapal lalaunan.
URANG Sunda beuki banyol,
banyolna jeung kasopanan. (Ngarah manjang sosobatan, nya?)

KA Cikuda ngadon nyaba,
meunang hiris ti Pa Kumis.
BASA Sunda kudu bisa,
basa Inggris kudu tapis. (Moal enya urang Walanda jarago basa Sunda ari urang Cicalengka henteu mah. Isin atuh Cep!)

SAMUTUT ku sangu bear,
nginum soda teu dibaju.
ELMU tungtut dunya siar,
lamun Sunda hayang maju. (Muka internet  ulah muru situs porno wae, nu kitu mah teu diajar ge lungsur-langsar, sanes?)

MEULI katun di Cimindi,
nu dagangna horeng duda.
SOPAN santun amis budi,
eta ciri budak Sunda. (Entong nurutan preman bisi teu payu ka nu geulis). (Pantun Sunda koleksi Kang Fendy  Sy. Citrawarga). Cag heula nya, can ibak yeuh!***

Belum Ada Tanggapan to “BF-Sun: Tunda (Pantun Sunda) 3”

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: