Pendicitrawarga's Blog
Blog Es Campur

BF-Sun: Tunda (Pantun Sunda) 4

MEULI supa ka Cililin,
ngadon sare di Cibadak.
BOGA bapa mindeng kawin,
dulur tere pabalatak. (Keun we Jang meungpeung laku, geus aki-aki mah pastina ge peot).

TUMPAK munding tumpak kuda,
ngala hurang meunang kuntul.
BAPA kuring keur ngaduda,
gawena ngan huleng jentul. (Kade we Jang talingakeun bisi huleng jentulna bari ngalamotan seuseukeut peso cukur, duh…!)

BOGA padud kalah leungit,
keur ngecrik rek ngala hurang.
BAPA udud unggal menit,
indung ceurik loba hutang. (Laporkeun ka KPK  Jang, korupsi tateh)

MAWA daging kana batok,
ti pasar meunang mentaan.
BAPA kuring tukang mabok,
kuring lancar jadi preman. (Bapana jago mabok, anakna jago ngabekok)

KA Bandung rek meuli udud,
hujan bodas hese raat.
KA indung urang sumujud,
ka bapa urang mihormat. (Burung palung bodo gelo ge, kolot mah wajib dihormat , bisi kawalat Jang).
(Koleksi Kang Fendy Sy. Citrawarga). Cag heula nya, insya Alloh disambung lagih!

Belum Ada Tanggapan to “BF-Sun: Tunda (Pantun Sunda) 4”

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: