Pendicitrawarga's Blog
Blog Es Campur

BF-Sun: Tunda (Pantun Sunda) 5

Pantun INDUNG

KA Bandung rek meuli asin,
teu balik da kahujanan.
INDUNG mindeng  pisan kawin,
kuring ceurik lolongseran. (Mewek hayang kawin deuih nyah? Ke lanan can boga gawe mah).

NUNGTUN munding ku duaan,
loba reungit hese nepi.
INDUNG kuring rarandaan,
loba duit pamahugi. (Keun antepkeun Jang sina rarandaan saumur-umur ngarah loba duit. Jaman kiwari mah ngala duit teh hese, ner teu?)

NANGGUNG pare ti Cisalak,
ngarah jongjon nyorang kebon.
BOGA indung tere galak,
bapa jongjon nyoo bondon. (Na atuh nasib teh mani ‘lebay-lebay’ teuing Jang?)

TUNGTUNG nyere aya karet,
diudar rada dibetot.
INDUNG tere mani koret,
dahar ge mere sasendok. (Na mani comel Jang? Keun bae dibere dahar ukur sasendok tembok mah piraku teu wareg?)

ASIN kere pindang deles,
dipincukna make seumat.
INDUNG tere indung teges,
sarua kudu dihormat. (Indung teges nu ngajurukeun, indung tere nu ngagedekeun. Sarua galede jasa nu moal bisa kagantian najan urang jadi raja).
(Koleksi Kang Fendy Sy. Citrawarga. Cag heula nya! Digeroan ku kabogoh ngajak ketemuan di dasar laut. Ke disambung lagih).

Belum Ada Tanggapan to “BF-Sun: Tunda (Pantun Sunda) 5”

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: