Pendicitrawarga's Blog
Blog Es Campur

BF-Sun: Tunda (Pantun Sunda) 6

PANTUN TAUN ANYAR

BEUTEUNG lapar hayang dahar,
manggih comro nu kamari.
TAUN anyar hutang anyar,
boro-boro hayang seuri. (Hayang naon wae atuh Jang? Hayang  kawin?)

KA Cipancar meuli wedak,
lebah haur meunang manuk.
TAUN anyar duit beak,
dahar ge ukur jeung gepuk. (Meunang nganjuk nya?)

KA tonggoh rek muru pasar,
sangu pulen karo asin.
KABOGOH  ‘na taun anyar,
gogoleran ngajak kawin. (Tuda di dinya mah bobogohan make siaran percobaan heula. Teu meunang tateh, harom).

SIRAH jangar hayang neunggeul,
ka Cihonje meuli sabun.
TAUN anyar beungeut heubeul,
awewe kalah maranyun. (Jaga penampilan Jang! Jangan biarkan beungeut bala ku jarawat end soca reunceum ku cileuh)

NGADON peureum di Cieunteung,
wanci asar karek hudang.
TAUN heubeul kantun nineung,
taun anyar hayu tandang. (Tandang getol diajar jalu, meungpeung ngora keneh da geus aki-aki mah pasti  moal payu ka artis). (Pantun-pantun koleksi Kang Fendy  Sy. Citrawarga). Cag heula nya, antosan pantun-pantun sanesna.***

Belum Ada Tanggapan to “BF-Sun: Tunda (Pantun Sunda) 6”

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: