Pendicitrawarga's Blog
Blog Es Campur

BF-Sun: Tunda (Pantun Sunda) 7

PANTUN WARTAWAN

SARAPAN urang sarapan,
deukeut peti aya naon.
WARTAWAN euleuh wartawan,
seukeut ceuli iceus panon. (Nya eta wartawan mah ulah kuuleun, kudu gaul, ngarah gampang meunang iber alias informasi)

MAWA piring ka buruan,
aya sendok dina pager.
BAPA kuring teh wartawan,
gawena sok udar-ider. (Pan wartawan mah katelah Si Kala Ider tea).

NUNGTUN munding ku duaan,
di susukan heurin usik.
INDUNG kuring ge wartawan,
nyusuan sok bari ngetik. (Wayahna we Bu, janten wanoja karier teh ulah lali kana tanggung jawab salaku ibu rumah tangga, sanes?)

HAYANG nganjang ka Banjaran,
jalanna ka Dayeuhkolot.
MUN ujang jadi wartawan,
neang warta lain amplop. (Enya  keur naon atuh amplop da nu penting mah eusina, tapi omat ulah ladang meres bisi kawalat).

MUDUN arek meuli roti,
lebah kulah pelak leunca.
LAMUN nyai wartawati,
omat ulah puntu-penta. (Anging nyuhunkeun ditikah upami narasumberna bogoheun). (Pantun-pantun Sunda koleksi Kang Fendy Sy. Citrawarga). Tos heula nya, caw.***

Belum Ada Tanggapan to “BF-Sun: Tunda (Pantun Sunda) 7”

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: