Pendicitrawarga's Blog
Blog Es Campur

BF-Sun: Tunda (Pantun Sunda) 10

PANTUN ROKO

MEULI parud jeung boboko,
mitoha mah meuli susuk.
HAYANG udud euweuh roko,
kapaksa ngenyotan curuk. (Alus Jang, dijamin curuk mah tidak mengandung nikotin)

DI Cibapa aya lutung,
dikeprak lumpat ka kolong.
DUIT hapa udud kuntung,
kadupak ngacleng ka balong. (Keun bae sina diudud ku mujaer, itung-itung sodakoh)

KA leuweung neangan tiwu,
nimu-nimu di solokan.
HUNTU hideung jadi hawu,
hese nyium pamajikan. (Saha nu teu murel atuh ngambeu bau belenok!)

KA tonggoh muru ka sawah,
di lamping ngadon jamedud.
KABOGOH ngajak papisah,
pedah kuring nyandu udud. (Alus da jadian ge moal jaben alias bakal dibawa sangsara nya Neng?)

MUKA jongko dagang kentang,
teu poho jahe jeung cabe.
NGANJUK roko dua batang,
batan mere kalah neke. (Nya pantes da hutang ududeun ka tukang-tukang ge  geus ngagunung, untung teu dilaporkeun ka KPK ge). (Pantun Sunda atawa sisindiran koleksi Kang Fendy Sy. Citrawarga).***

Belum Ada Tanggapan to “BF-Sun: Tunda (Pantun Sunda) 10”

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: