Pendicitrawarga's Blog
Blog Es Campur

Pantun Puasa

BF-Sun: Tunda (Pantun Sunda ) 13

TEU geura poe Salasa,
jalan-jalan tumpak delman.
PUASA bulan Puasa,
hayu papag make iman. (Ku iman mah hudang saur ge moal hoream, angot buka mah, nya?)

KA Cileuksa ngangon meri,
di sawah ngala surawung.
PUASA geus datang deui,
kudu bungah ulah bingung. (Moal enya rek meunang pahala bingung. Mun erek makmak-mekmek sagala habek kudu bingung da sembakona marahal, sanes?)

NGALA eurih wanci asar,
balikna terus dicukur.
PUASA ngalatih sobar,
insya Alloh hirup subur. (Pan jalmi sobar mah pasti dipikaasih ku Gusti Allah. Leres teu, Teh Asih?)

NGADON nganjang ka Cibapa,
balikna mawa mujaer.
Balanja paloba-loba,
meakkeun duit te-ha-er. (Alhamdulillah kenging THR. Atuh nu teu kenging alhamdulillah deuih teu kedah cape pabuis balanja ari ibadah diculkeun. Pan puasa mah nu penting teh ibadahna sanes anggoanana,  nya?)

JALAN-jalan kahujanan,
di saung ngadon kakeueum.
LEBARAN geuning Lebaran,
sok bingung milih dahareun. (Na bingung-bingung teuing, kintunkeun  ka sim kuring mo burung ditampi ku asta kalih). 

– Pantun-pantun puasa koleksi Kang Fendy Sy. Citrawarga – Bandung

2 Tanggapan to “Pantun Puasa”

  1. Alhamdulullah sae pantunna


Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: