Pendicitrawarga's Blog
Blog Es Campur

BF-Sun: Tunda (Pantun Sunda) 15, MACA

NYIMPEN korang dina pager,
jero botol aya susu.
Lamun urang hayang pinter,
kudu getol maca buku. (Bacaan naon wae, asal ulah bacaan pornograpi, bahaya)

NYERI suku balas ngudag,
ngadon jongko dina keusik.
MEULI buku teu kabedag,
meuli roko unggal usik. (Sanes picontoeun!)

DICUKUR di Balonggede,
enggeusna kalah dibendo.
NAJAN ukur lulus esde,
getol maca moal bodo.(Lulusan paguron luhur ge ari kedul maca mah pasti odob)

KASINTU nyayang na tiwu,
kelenci naek ‘na leunca.
BUKU teh gudangna elmu,
koncina ku daek maca. (Demi elmu teh obor hirup, mun hirup teu make elmu lir leumpang ‘na peuting nu poek mongkleng).

KA kuburan jeung Wa Hoho,
tumpak kuda henteu kebat.
Maca Quran ulah poho,
bagja dunya jeung aherat. (Quran teh sumber poko sakabeh elmu, tina elmu ngitung tepi ka elmu bentang).
(Pantun-pantun Sunda ngeunaan maca koleksi Kang Fendy Sy. Citrawarga – Bandung)***

Belum Ada Tanggapan to “BF-Sun: Tunda (Pantun Sunda) 15, MACA”

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: