Pendicitrawarga's Blog
Blog Es Campur

BF-Sun: Tunda (Pantun Sunda) 16 – GUNUNG BITU

CEU Nunung urang Ciketug,
ngadon ulin tara mandi.
GUNUNG bitu angen ratug,
sieun kawin henteu jadi. (Tong kawin luhureun kawah gunung bitu atuh Coy!)

NANGGUNG hiris mapay sawah,.
di saung nunda sawareh.
GUNUNG Geulis estu endah,
gunung bitu bati leweh. (Jadi, Coy, ulah dohot teuing ka  nu geulis  teh da geus bitu mah pikasebeleun).

MULUNG batu di Cibuni,
carangka eukeur wadahna.
GUNUNG bitu lemah lini,
doraka taya eureunna. (Biasa, hirup kumaha engke, lain engke kumaha).

NA jati eundeuk-eundeukan,
tidagor karasa nyeri.
MERAPI ongkek-ongkekan,
koruptor mah ukur seuri. (Seuri da kasusna jempling kaleled lebu Mearapi)

NYURUNG batu ka Cimahi,
digiringkeun ku kabogoh.
GUNUNG bitu jeung tsunami,
pepeling ti Gusti Allah. (Sangkan hirup ulah kalalanjoan).
(Pantun-pantun Sunda ngeunaan gunung peperenian Kang Fendy Sy. Citrawarga -Bandung).***

Belum Ada Tanggapan to “BF-Sun: Tunda (Pantun Sunda) 16 – GUNUNG BITU”

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: