Pendicitrawarga's Blog
Blog Es Campur

Pantun Sunda Fesbuk

BF-Sun:  Tunda (Pantun Sunda) 17

NGALA suuk meunang kewuk,
tikusruk di Buganggeureung.
BEURANG fesbuk peuting fesbuk,
sirep fesbuk aduh ieung. (Kaleled pelet Marongge ge, euy)

KA Ciputat meuli anduk,
ngala salak ti Cisompet.
MEUNANG sobat tina fesbuk,
pulsa beak dompet lepet. (Demi sobat, dompet lepet montong mewek)

NGADON lumpat di nu mudun,
tisorodot kana rawa.
MEUNANG sobat ti Madiun,
ngobrolna ku basa Jawa. (Ari bogoh mah wajib diajar basa Jawa, keun we jawareh ge)

CAU lumut dina nyiru,
loba sireum dina iwung.
MUKA fesbuk tabuh tilu,
hape pareum embung hurung. (Waktuna tahajud atuh tabuh sakitu mah)

DEUKEUT tomat aya jeruk,
jalan-jalan tas dicukur.
Meungkeut sobat dina fesbuk,
cukang jalan keur tafakur. (Sagala rupa ge kumaha niatna lur, niat alus balukarna ge alus). (Pantun-pantun Sunda ngeunaan Facebook koleksi Kang Fendy Sy. Citrawarga – Bandung).*** 

Belum Ada Tanggapan to “Pantun Sunda Fesbuk”

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: